keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Go take a hike! - Valmistautumista neljän päivän vaellukselle

Tänään varmistui vihdoinkin lopullisesti kurssi, jolle olen jo muutaman kuukauden kaikessa hiljaisuudessa valmistautunut. Neljä päivää, kolme yötä ja 15-20 kilometriä vaellusta päivässä Kanta-Hämeessä elokuussa. Kesäreissu Lapissa vuonna 2006 sai haaveilemaan vaeltamisesta ja haaveeksi se jäikin, ainakin tähän asti. Yliopistolla on onneksi paljon samanhenkisiä ihmisiä ja yksi opettajista kasasi kokoon porukan, jonka kanssa lähdetään tarpomaan Kanta-Hämeeseen loppukesästä. Tämän innoittamana aloitin nyt tämän postaussarjankin, jossa käyn läpi valmistautumistani vaellukselle ja lopulta kerron myös itse vaelluksesta.

IMG_0369

Olen nyt valmistautunut vaellukseen käymällä lenkillä ja pienillä patikoinneilla. Noin viikko sitten kävin kaverin kanssa tarpomassa Yyterin retkeilyreitillä 8,6 kilometrin lenkin. Ensi kerralla pakkaan repun täyteen tavaraa, jotta tottuisin kantamaan rinkkaa. Lisäksi olen kotona treenannut lihaskuntoa. Salitreeni olisi ihan huippujuttu, mutta harmi vaan, nyt ei ole mahdollisuutta siihen.
Yyterin patikointiretken jälkeen olen kärsinyt flunssasta, joten nyt on urheilu jäänyt hetkeksi tauolle. Alan onneksi jo parantua, joten enköhän pian pääse taas valmistautumaan kunnolla!

IMG_0173

Varusteita olen myös joutunut hankkimaan aika lailla. Vaelluskengät hankin ensimmäiseksi, jotta saisin ajettua ne sisään ajoissa. Lisäksi hankin superkevyen ja pieneen tilaan mahtuvan makuupussin ja kevyen vettä kestävän teltan. Suuremmista hankinnoista on vielä hankkimatta rinkka ja trangia. Odottelen kesän alennusmyyntejä, josko sieltä löytyisi. Lisäksi muutamia pienempiä hankintoja on vielä tekemättä. Varusteet on kuitenkin ihan hyvällä mallilla jo!

 IMG_0311 

Lisäksi teen vaellusta varten harjoitustyön jostain valitsemastani aiheesta, yliopiston kurssi kun on kerran kyseessä. En tiedä vielä mikä se on, mutta tulen avaamaan aihetta myös täällä myöhemmin. Pieni ideanpoikanen minulla jo on, mutta siitä myöhemmin.

 FullSizeRender-1

Millaisia kokemuksia muilla on vaeltamisesta ja siihen valmistautumisesta?
Rinkkasuosituksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti