lauantai 27. kesäkuuta 2015

Omput

En tiedä mikä ihme lorvikatarri minua on lähiaikoina vaivannut. En ole jaksanut salille, päivittää blogia, käydä lenkillä tai tehdä oikeastaan yhtään mitään. Töiden jälkeen olen mennyt suoraan päikkäreille, tehnyt eväät ja painunut taas vällyjen alle. Kevät oli kyllä aika hektinen, joten ehkä sillä on asian kanssa jotain tekemistä.

Täysin reporankana en ole aikaani kuitenkaan viettänyt. Tämä kesä on tuntunut olevan hyvin tietotekniikkapainoitteinen, sillä olen päivittänyt tietokoneet ja muut kuntoon opiskeluja ja kaikkea muutakin ajatellen.

66151

Kesällä 2011 ostin ensimmäisen, ja heti melkein tuhoamani Applen koneen. Malli oli Macbook White ja kyseinen kone joutui epäonnekseni kokemaan cokiskylvyn ja tietysti hajosi samalla. Parin kuukauden käyttökokemuksella tykästyin kuitenkin Applen koneisiin ja saman vuoden joulukuussa ostin MacBook Pron. Tämän jälkeen olen hankkinut muutaman Applen tuotteen lisää, viimeisimpänä lisäyksenä iPad mini retina 16Gt.

266153

Ostin iPadin oikeastaan opiskeluja varten ja minun olisi tarkoitus kirjoittaa sillä luentomuistiinpanot. Sain käsin kirjoittamisesta tarpeekseni ja läppäriä en jaksa luennoille raahata.
Ipadiin on mahdollista ladata ilmaiseksi Pages. Sovellus joka omasta mielestäni muistuttaa kovasti Wordiä ja josta löytyy kaikki tarpeellinen. Oikeastaan yllätyin siitä miten toimiva tekstinkäsittelyohjelma voi tabletissa olla. Odotin, että minun olisi juuri ja juuri mahdollista saada aikaiseksi luentomuistiinpanot, mutta tilanteen sattuessa kohdalle uskon, että ohjelmalla on mahdollista kirjoittaa kokonainen teksti valmiiksi. Tiedoston saa muutettua myös PDF:ksi joten ei ole pelkoa siitäkään aukeaako se vastaanottajan koneella vai ei. Apuvälineeksi on mahdollista hankkia vielä näppäimistökin, joten kirjoittamisen pitäisi olla aivan yhtä helppoa kuin koneellakin. Tablettia on vain huomattavasti helpompi kantaa mukana.

266154

Seuraavaksi olisi tarkoitus päivittää puhelin uudempaan malliin, mutta aikaisintaan vasta talvella. Kone saa luvan kestää vielä ainakin parisen vuotta, mutta sitten sekin ehkä kannattaa päivittää uudempaan malliin. Opiskelijana varsinkin tietokone on tärkeä työväline, joten satsaan näihin aivan mielellään. Esseitä sun muita kirjoittaa paljon vaivattomammin, jos työvälineet ovat kunnossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti