lauantai 15. marraskuuta 2014

Firenzen ekskursio: päivät 2 ja 3

Olin tosiaan kahdeksan yötä reissussa Firenzessä, Italiassa. Kyseessä oli yliopiston ekskursio ja suoritan Kulttuuri- ja elämysmatkailun kurssin sillä. Kurssi kesti itsessään siellä neljä päivää, mutta otettiin vähän extrapäiviä, jotta saatiin tutkia kaupunkia myös itseksemme.

Otin matkalla aivan älyttömästi kuvia ja siksi jaankin reissun usempaan postaukseen. Aloitan nyt epäloogisesti päivästä kaksi, koska ensimmäisenä päivänä ei tehty mitään ihmeellistä. Matkustettiin vain Firenzeen ja jäätiin yhdeksi yöksi lentokenttähotelliin.1411142
San Lorenzon kirkko.

Päivät kaksi ja kolme olivat vain yleistä kiertelyä, kurssipäivätkin olivat vasta edessä. Kierrettiin keskustaa ja nähtiin kaikki tunnetuimmat nähtävyydet. San Lorenzon kirkon, joka sijaitsi ihan vuokraamamme asunnon vieressä, Duomon, Ponte Vecchion jne. Shoppailtiin myös tai minä ainakin olisin shoppaillut ellei multa olisi heti kolmantena päivänä varastettu lompakkoa. Kävi ihan huomaamatta, hitto ne osaa olla ovelia! Pidin meinaan kättä laukun päällä kokoajan ja silti se saatiin ujutettua sieltä aivan huomaamatta. Rahaa siellä meni, opiskelija- ja kirjastokortit ja kaikki kauppojen kortit, mutta onneks tärkeimmät kortit mulla on aina puhelimen taskussa säilytyksessä. Tämä taskuvarkaus pilasi kyllä mun fiiliksiä, mutta onneks ei ollu koko reissua mielessä ja rahaakin sain tililtä lisää. Ei mennyt koko reissu pilalle ja sain mä sitten shoppailtuakin viimeisinä päivinä.

1411141


14111410
Lihat keikkumassa kauppahallissa.

Oltiin onneksi reissussa sesongin ulkopuolella ja Firenzessä olikin aika rauhallista. Tai ainakin kuulemma. Tällaiselle porilaiselle tämänkin hetkinen ihmismäärä oli aivan valtava, en ehkä halua tietää millaista siellä on kesällä pahimman sesongin aikaan.

Muutamana päivänä satoi kaatamalla, mutta muuten saatiin nauttia kauniista säistä. Lämpötila keikkui 19-20 asteessa, aurinko paistoi ja vaikka paikalliset kulkivatkin toppatakeissa, meille kylmään tottuneille suomalaisille oli teepaitakelit.

14111412
Firenzen kauppahalli on ollut pystyssä 1800-luvun puolivälistä asti.14111411
Kauppahallin herkkuja.


Tämä ensimmäinen postaus on nyt taas melko kuvapainoitteinen, koska päivät 2 ja 3 olivat vain yleistä hortoilua. Kurssiin liittyvistä päivistä onkin sitten enemmän kerrottavaa ja voin kertoa käymiemme paikkojen historiastakin. Matkat eri Medicien villoihin ja puistoihin olivatkin ehkä koko reissun mukavin ja mielenkiintoisin juttu.

1411143
Duomon julkisivu ja ihmisvilinä.
14111441411145
Pakollinen turistiposeeraus.
14111461411147
Ponte Vecchion kauppakatu, josta on otettu vaikutteita mm. elokuvaan Parfyymi - erään murhaajan tarina.


1411148
Näkymä Ponte Vecchiolta Arno joelle.


1411149
Arno auringonlaskun aikaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti