sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

DIY treenitopit

Nyt ohjetta luvassa kahteen helppoon treenitoppiin. Nämä on siis tehty ihan perus t-paidoista ja välineiksi tarvitsee sakset, mittanauhan, liidun/kynän jolla piirtää kohdat joista leikata ja nuppineuloja. Lisäksi ompelukone on tarpeellinen, ellei osaa käsin ommella tarpeeksi kestävää ommelta.Toppimalleja siis kaksi, toisessa takana kolme lettiä ja toisessa yksi.


Levitä t-paita alustalle ja piirrä kuvassa näkyvällä tavalla rajat joiden mukaan leikkaat hihat pois. Tässä on hyvä käyttää apuna mittanauhaa, jotta lopputulos on symmetrinen.


Aluksi leikataan hihat pois. Pinkissä (kolme lettiä) leikkasin kainalon kohdalta kangasta hieman alempaa pois.


Käännä paita ympäri ja piirrä selkäosaan apuviivat kuvassa näkyvällä tavalla. Huom! Jos teet topin, jossa kolme lettiä takana jätä tämä väliin!


Leikkaa viivoja pitkin niin, että saat hieman painijanselkätoppia muistuttavan topin. Varo ettet leikkaa alempaa kangasta vahingossa.


Leikkaa kangas selkäpuolelta irti pääntiestä. Leikkaa pääntie siistin näköiseksi (jää näkyviin). Tämä siis molemmille toppimalleille.


Yksilettisessä leikkaa selkä kuvassa näkyvällä tavalla kolmeen osaa ja letitä.


Kolmilettisessä selkäosa myös kolmeen osaan ja ne edelleen kolmeen osaan. Letitä kolme lettiä.


Kiinnitä letit nuppineuloilla yllänäkyvällä tavalla pääntiehen kiinni (alapuolelle) ja ompele kiinni toppiin. Siisti lettien päät ja valmis! :)

Itse kaavailin käyttäväni näitä Zumbassa, mutta ovat niin kivoja, että menisivät kyllä kesällä ihan arkivaatteistakin. Näitä voisi lisäksi tuunata lisääkin, esimerkiksi puuhelmet voisivat näyttää kivalta letteihin pujotettuna. Itse olen suunnitellut, että opettelisin painamaan vaatteita niin saisin näihin lisäksi jotain kivaa kuviota tai tekstiä. :)

2 kommenttia:

  1. Vau, pakko kokeilla jos löydän sopivia t-paitoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Nykysin tuntuu kyllä olevan kamalan hankala löytää ihan perus teeppareita. :/ Mäkin metsästin noita varmaan yli puoli vuotta. Nuo ostin Halpahallista, kun sinne tuli erilaisia kirkkaita värejä myyntiin halvalla.

      Poista