lauantai 11. tammikuuta 2014

Uusi objektiivi

Piti tämä postaus tehdä jo ennempään, kuvatkin olivat jo koneella. En tosin ollut niihin tyytyväinen vaan kuvasin uudet. Siksi tässä kestikin.

Turusta lähti siis mukaan myös uusi objektiivi. Canon EF 50mm f/1.8, valovoimainen vakio-objektiivi joka sopii muun muassa muotokuvaukseen. Eli juuri sellainen joka minulla onkin ollut toiveissa! Tällä on nyt hyvä ottaa asukuvat ja saan hyviä kuvia hämärämmässäkin, kiitos valovoimaisuuden.Alla vielä vertailukuvat uudella ja vanhalla objektiivilla. Kuvat otettu samalta etäisyydelta ja täsmälleen samoilla kuvausasetuksilla, 1/15s, f/5.6 ja ISO arvo 400.

Kittilinssi Canon EF S 18-55mm f/3.5-5.6 III
Uusi obiska Canon EF 50mm f/1.8 II

Itse huomaan kuvissa melko selkeän eron, 50 millisen kuvat ovat selkeästi tarkempia ja tärähtäneitä ei tunnu tulevan ihan niin helposti kuin kittilinssillä. Tykkään! Ainoa miinus on paljon parjattu muovinen kuori ja bajonetti (kiinnitys). Objektiivi kieltämättä tuntuu, no.. muoviselta. Kuvanlaadusta en tosin valita ja olen siihen todella tyytyväinen. Tällä on nyt hyvä jatkaa harjoittelua ja joskus hankin vielä uuden vastaavan, mutta vielä paremman. Niiden hinta vaan kipuaa jo neljäänsataan niin nyt saa riittää tämä satasen objektiivi näin ensialkuun.

Ostin objektiivin Anttilasta hintaan 99,95e ja samaan hintaan näitä on vielä tilattavissa NetAnttilasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti