maanantai 26. lokakuuta 2009

Biff á la Rydberg

Tänään kokkailin pitkästä aikaa, ja vieläpä jotain haastavampaa, kuin makaroonilaatikkoa niin postaushan tästä oli pakko naputella.

Valmistin siis Rydbergin pihviä, joka on ruotsalainen versio pyttipannusta. Kyseessä ei ole mikään jämäpaloista tehty ruoka, vaan ruokalajin "hienompi" versio. Se kertoo jo jotain, että liha on naudan sisäfileetä. Ei mitään opiskelijaruokaa siis.

Ainekset (4 hlö)

- Naudan sisäfileetä suikaleina (myös ulkofilee käy) n, 600g
- Demi Glace kastikepohjaa 2 dl
- Sipulia hienonnettuna 1 kpl
- Tomaattipyreetä

- Perunaa kuutioina (esikeitettynä ja jäähtyneenä) n, 500g
- Punajuuria (purkki, kokonaisia) kuutioituna n, 200g
- Mauste- tai suolakurkkuja (purkki, kokonaisia) kuutioituna n, 200g

- Voita
- Öljyä

- Smetanaa


Valmistus

Aluksi paistetaan sipulisilppu pannulla niin, että se pehmenee. Kaada sipuli pois pannulta ja laita sivuun.

Photobucket
Ruskista liha pannulla. Kannattaa lisätä liha pienissä erissä, ettei niistä irtoa kaikkia nesteitä ja homma mene keittämiseksi.

Photobucket
Lisää sipuli joukkoon ja mausta liha suolalla ja mustapippurirouheella. Minä laitoin myös paprikajauhetta ja grillimaustetta.

Photobucket

Photobucket
Kaada joukkoon kastikepohja (joku ahkera voi tehdä kastikkeenkin itse alusta asti :D).
Tuo kastikepohja itsessään ole mikään valmis kastike (nimikin sen jo kertoo), vaan sitä on pakko parannella. Itse paransin makua tomaattipyreellä ja sokerilla. Sokerin tilalle käy myös esimerkiksi hunaja tai siirappi. Näiden kanssa täytyy olla varovainen ettei tule jälkiruokakastiketta. Kastiketta täytyy myös keittää kokoon, sillä tässä ruossa lihan on tarkoitus olla lyhyessä, tummassa ja voimakkaassa kastikkeessa.

Photobucket
Seuraavaksi paistetaan perunat niin, että ne saavat väriä pintaan. Maustetaan suolalla ja mustapippurirouheella.

Photobucket

Photobucket
Pyöräytellään kurkut ja punajuuret pannulla niin, että ne lämpeävät. Näitä voi myös maustaa, mutta ei ole välttämätöntä. Minä laitoin suolaa ja vaahterasiirappia.

Photobucket
Valmiin annoksen päälle nokare smetanaa ja Bon Appetit! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti